Find ro i naturen

Tag ud i naturen find ro. Ifølge forskningen har naturen en betydelig og healende virkning på dit sind og nervesystem. Den indbyder til nærvær og sansning og skifter dine vante rammer ud med dens mangfoldige udtryk. Naturen er et fristed og et rum, hvor du kan være DIG med alt hvad du består af. Den stiller ingen krav, men giver dig plads til ’at være’.

 

Oplever du f.eks. spændinger eller tankemylder kan en gåtur i skoven, på stranden eller parken give din krop og dit hoved en pause for det der fylder. Blot dét, at du bevæger dig ud i naturen, får din hjerne og din krop til at slappe af. Naturen er menneskets oprindelige hjem, hvilket gør, at vi helt automatisk slapper af når vi bevæger os i den.

 

Sanseøvelse i Naturen

🌳

Brug de naturlige rammer du færdes i og brug dine sanser. Koncentrér dig om én sans nogle få minutter ad gangen. Bliv opmærksom på:


  • Lydene omkring dig og fokusér f.eks. på vinden, der suser imellem træerne, vandet, der skvulper mod bredden eller bladenes raslen


  • Vend dernæst din opmærksomhed mod de visuelle indtryk og fokusér f.eks. på sollyset, der flimrer gennem trætoppene, den duggede mos i skovbunden eller lad dine øjne følge stier, der bevæger sig igennem landskabet


  • De forskellige dufte du sanser


  • Hvordan det føles i kroppen at gå på ståen, stranden eller i skoven


Fortsæt med at blive opslugt af naturen og acceptér de tanker, der måtte dukke op. Efter en tur kan du mærke efter hvordan du har det, sammenlignet med før du kom af sted.

 

Har du ikke mulighed for at komme ud? Så findes der masser af skøn afslapningsmusik med naturlyde på nettet. Naturlyde kan være beroligende lyde af bølger, der bruser, skovens klang, vandfald, regnskoven osv.

 

God fornøjelse med at finde vej til ro i naturen