Livsfaser

Kender du det at gå op og ned ad en trappe?  
 

Lige så hårdt og uoverstigeligt det kan være at gå op ad en trappe, lige så let og sjovt kan det være at halvløbe ned ad trappen. Nogle dage kan både turen op og ned ad trappen være energigivende, andre dage kan begge dele være hårde og pinefulde.

 

Trappen kan være en metafor for dit levede liv. Hvert trin kan betragtes som en periode eller fase i dit liv - med andre ord din livstrappe. Hver fase rummer unikke oplevelser, der både kan udfordre og støtte dig. Når vi bevæger os fra ét trin til et andet på en trappe, kan vi se det som en overgang imellem to livsfaser, hvor vi både siger farvel til noget og goddag til noget andet.  

 

Når vi oplever en overgang, oplever vi oftest, at der noget på spil. Måske kan du huske en tid fra dit liv, der var særligt udfordrende. Eksempelvis da du gik fra at være barn til teenager, flyttede hjemmefra eller selv fik børn. I Tankespor kalder vi det ’livsopgaver’. Det er der hvor vi som mennesker modnes i en tid, der kan være forvirrende, energikrævende og sårbar.
 

At være menneske er at være i forandring Forskellige livsfaser byder på forskellige udfordringer.

I livets overgangsfaser kan man have brug for at tage sit liv op til revision. Derfor har vi i Tankespor udformet nedenstående øvelse med refleksionsspørgsmål, der kan være særligt nyttige hvis du er et sted i dit liv, hvor du træder ind i en ny livsfase.  

 

Tag et blik på dit liv og reflekter over følgende spørgsmål: 

 

  • Hvilken livsfase / hvilke livsfaser har fyldt meget i mit liv? 
  • Hvilke erfaringer fik jeg, som jeg kan drage nytte af i dag? 
  • Hvad lykkes for mig, i den livsfase jeg er i lige nu? 
  • Hvad udfordrer mig, i den livsfase jeg er i lige nu? 
  • Hvilke erfaringer bliver vigtige for mig ift. den livsfase jeg står i eller nærmer mig?Er du et sted i livet, hvor du har brug for støtte? Så kontakt Tankespor

  

Refleksionsøvelse